Skrevet af on marts 6, 2019

Der findes et væld af muligheder, når du skal ud og vælge dig et kreditkort. De fleste vælger dog at få deres kreditkort i den bank, hvor ens opsparing står og der hvor ens løn går ind. Det kan dog i forskellige tilfælde, og alt afhængig af ens behov, betale sig at undersøge markedet for kreditkortudbydere og de ydelser, som man kan få ved at vælge et pågældende selskab. Fælles for dem alle er, at du med et kreditkort kan trække din konto i minus og på den måde leve over evne. Det kan jo i forskellige tilfælde være positivt, at kunne trække ens kort en smule over, men det kan bestemt også være et stort minus for dig som bankkunde, da du skal huske på, at der altid kommer renter på et lånt beløb – også på et overtræk af ens kreditkort.

Brugen af et kreditkort og kassekredit

Et kreditkort er jo i al sin enkelthed og langt hen af vejen en smart og funktionel måde at gøre sine betalinger med. Har man en forholdsvis lille økonomi, så behøver man ikke at være bange for, at ens kort bliver spærret sidst på måneden, hvis man har brugt for meget og der ikke er flere penge tilbage på ens konto. Der er nemlig på de fleste kreditkort en kassekredit, som gør, at man som ejer af et kort kan trække sin konto og dermed kortet i minus. Kassekreditten, altså det beløb, som du har mulighed for at trække dit kort i minus, bliver fastsat hos din bank og kortudbyder. Din kassekredit kan variere en del og afhænger tit af dig som kunde. Derfor kan den være på et relativt lille beløb, altså et par tusind kroner og op til store beløb på 100.000 kroner. Det er selvsagt, at hvis man har en forholdsvis lille økonomi, så vil ens kassekredit og bankens velvilje ikke være så stor, som hvis man har en stabil månedlig indkomst.

Fordelen ved et kreditkort frem for et debetkort

Et kreditkort giver dig som kunde mange fordele, fremfor et almindeligt debetkort, som ikke kan trækkes i minus. Mange kreditkort kan udstedes med særlige aftaler om rentefri periode, hvor du ikke betaler renterne af dit lån på din kassekredit. En sådan periode kan variere alt afhængig af aftale og kan derfor strække sig over en enkelt uge til 12 uger. Desuden kan man med mange kreditkort også få sig en rejseforsikring. Det kan være smart, da man i tilfælde af pengeproblemer eller andet under rejsen, så kan få hjælp af sin bank til at komme ud af trælse situationer.

Et for højt forbrug kan være svært at styre med et kreditkort

Samtidig med at det er en klar fordel at kunne trække sit kort i minus i pressede situationer, så er det også en af de store ulemper ved et kreditkort. Det er vigtigt at man har en god forståelse for brugen af sine penge og at man ved, at et lån i sidste ende skal betales tilbage med renter. Ellers kan man hurtigt komme galt afsted med sit kreditkort.

Skrevet i:Penge

Kommentarer

Vær den første til at kommentere

Efterlad en besked

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*