Skrevet af on februar 1, 2019

Der er mange unge danskere som hver weekend går i byen for at hygge sig med vennerne. Uanset om det handler om at score eller have en god aften, så er der mange som ender med tømmermænd dagen efter. Alle har den ven, som aldrig virker plaget efter en hel nat i byen. Hvis du altid ender på sofaen dagen efter med pizza, chips og en ordentlig omgang tømmermænd, så er du ikke den eneste. Ifølge statistikker er det de færreste som ikke blive berørte efter en tur i byen. Graden af tømmermænd afhænger selvfølgelig  også af hvor meget man har dukket samt hvor modtagelig du er overfor tømmermænd.

Værd at vide om tømmermænd:

Det er meget forskelligt hvordan folk reagerer når de dagen efter en bytur vågner op og har tømmermænd. Nogle af de mest almene symptomer er hovedpine, tørst, svimmelhed, ondt i maven eller kvalme. Man begynder at få tømmermænd, når alkoholen er ved at være forbrændt i kroppen. I kroppen fungerer alkohol som vanddrivende, hvilket vil sige, at man undervejs får en øget urinudskillelse samt dehydrering. Dette er med til at folk dagen efter er tør i halsen, har tørre slimhinder eller har hovedpine.

Gode råd i forbindelse med tømmermænd:

Der findes mange forskellige råd til hvordan man kan dulme tømmermændene så det bliver lidt mere udholdeligt. Det mest anvendte råd er at folk bør drikke mindre alkohol og passe på med hvor meget de blander. Ifølge undersøgelser lader det til at folk bliver mest fulde, når de begynder at blande alkohol og f.eks. veksle mellem øl, drinks og shots. Det er vigtigt, at man drikker en masse vand i forbindelse med begivenheder, hvor man får en masse alkohol at drikke. For at gøre dagen efter bedre bør man være klar over hvor meget væske man får i løbet af dagen. Jo mere væske man drikker, jo større er chancen for at man ikke bliver dehydreret dagen efter. Det er også vigtigt, at man får masser af søvn. Det anbefales, at man får sig en god lur inden byturen, så man er frisk og udhvilet til en god aften. Samtidig bør man få sig en god nattesøvn når man er kommet hjem, da søvn er med til at gøre en mere frisk og reducerer faktisk graden af tømmermænd.

Hvis du føler dig dårlig tilpas, har hovedpine og er svimmel, så er det en god ide at komme en tur udenfor efter du har sovet. Det er godt at blive klar i hovedet og frisk luft kan være med til at afhjælpe problemet. Mange føler sig lidt mere friske efterfølgende, og kan bedre klare sig igennem tømmermændene. Ifølge undersøgelser bør man undgå at ryge samtidig med at man drikker alkohol. Det skyldes, at studer har vist at kombinationen er med til at gøre tømmermændene værre. Hvad der præcis gør det er ikke helt undersøgt endnu, men at det klart har en effekt. Saltholdige produkter såsom chips plejer også at være gode til tømmermænd. Ofte har man brug for noget saltholdigt til kroppen, da man mister en del væske.

Skrevet i:fester

Kommentarer

Vær den første til at kommentere

Efterlad en besked

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*