Skrevet af on februar 4, 2018

Mange mennesker lider af en eller anden form for sygdom, enten fysisk eller psykisk. Det er aldrig sjovt at være ramt af sygdom, som jo naturligt kommer med en masse negative følger såsom smerter og uro. Selvom man får medicin, er det ikke altid, medicinen kan lindre ens gener. Det kan i sidste ende være uudholdeligt for den ramte person, da hver dag vil blive en kamp mod smerterne. De senere år har cannabisolien dog vundet frem som medicinsk præparat til behandling af syge patienter. Her har rigtig mange oplevet en positiv effekt af at indtage olien, hvor de giver udtryk for, at de efterfølgende kan leve et smertefrit liv. Det lyder jo næsten for godt til at være sandt, men det er det faktisk ikke. Til gengæld er der en masse regler omkring cannabisolie, som kan være gode at få styr på, inden man prøver at anskaffe sig det. Nedenunder følger der en uddybning af oliens virkning, og hvad man skal være opmærksom på.

Få fat i cannabisolie på lovlig vis med en recept fra lægen

Cannabisolie har især en positiv virkning på nogle bestemte sygdomme. Det gælder f.eks. epilepsi, migræne, sklerose, angst, parkinson og kræft. Her skal man dog være opmærksom på, at olien ikke kan kurere disse sygdomme, men derimod gøre dem lettere at leve med.

Selvom flere i dag tager cannabisolie skal man yderligere være opmærksom, at cannabis faktisk stadigvæk er ulovligt i Danmark. Man må hverken producere, distribuere eller besidde det. Efterhånden som man har opdaget den virkning, olien kan have, har man dog gjort nogle få undtagelser. Hvis man derfor kan få sin læge til at udskrive en recept, så må man gerne bruge det. Man skal til gengæld have en god salgstale klar og kunne fremlægge nogle reelle beviser for, at cannabisolien er nødvendig, da lægen skal påtage sig det fulde ansvar for behandlingen. Lægerne udskriver altså ikke bare recepter på cannabisolier ud i lind strøm, så man skal have desperat brug for det.

Hold øje med om olien indeholder de rigtige stoffer

Når man tager cannabisolie skal man have for øje, at man ikke får fat i en olie, der indeholder meget THC. THC står for tetrahydrocannabinol og stoffet har en euforiserende virkning. Det bruges derfor ofte som et rusmiddel og er fuldstændig ulovligt i Danmark. I stedet skal man have fat i en olie, der indeholder CBD. CBD er en betegnelse for stoffet cannabidiol og i modsætning til THC, kan man ikke blive høj af det. En cannabisplante kan dog ikke dyrkes uden THC, men det er muligt at udtrække det via en bestemt proces. Der kan dog nogle gange godt forekomme en smule THC i de lovlige cannabisolie, men det er også helt okay så længe det er holdt på et absolut minimum.  Et vigtigt pejlemærke er altså altid at kigge på varedeklarationen, når man står og skal til at købe noget cannabisolie. Derefter handler det bare om at finde den olie, som virker bedst for en. Finder man en olie, som har gavnlige virkninger, så kan det med garanti loves, at ens liv vil forbedres derfra.

Læs mere på CBD24.

Skrevet i:sundhed
Tags:

Kommentarer

Vær den første til at kommentere

Efterlad en besked

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*