Skrevet af on februar 17, 2018

Søvnløshed er og bliver en uudholdelig lidelse, som kan have væsentlige konsekvenser for enhver, der bliver ramt af det. Heldigvis har du masser af muligheder for at modvirke de søvnløse nætter, hvis uheldet skulle være ude. Eksempelvis kan du se nedenfor, hvor der er samlet et udvalg af gode råd imod søvnløshed.

Først og fremmest skal det påpeges, at det typisk kun kan betale sig at gøre brug af flere forskellige metoder på én og samme tid. Alle mennesker er forskellige og reagerer vidt forskelligt på at gøre brug af diverse råd og kneb.

Det første råd fremstår som en relativt åbenlys løsning på problemet, men ikke desto mindre kan det utvivlsomt ikke udelades. Her tænkes der nemlig særligt på, at du kan drage stor fordel af at investere i gode sengeforhold. Altså for eksempel en god og solid madras, en blød og behagelig dyne eller noget helt tredje i samme boldgade.

Det kræver ro, for at du kan falde i søvn

Udover at have gode sengeprodukter til rådighed, kan du ligeledes gøre et hav af andre ting for at gøre det, der er allervigtigst for at kunne sove: nemlig at falde til ro i både krop og sjæl.

Du kan eksempelvis give dig til at dyrke yoga lige inden, du lægger dig til at sove. Dette har netop hjulpet utallige mennesker med at finde den ro, der skal til for at være i stand til at falde i søvn. Mange af de mest hensigtsmæssige yoga-øvelser kan tilmed laves i sengen, så det er både hurtigt og nemt at lægge sig under dynen bagefter.

En anden god idé kunne være at indtage en form for beroligende supplement, som med sikkerhed kan gøre en forskel for din træthedsfornemmelse inden sengetid. Her tænkes der specielt på naturlige produkter såsom diverse hormontilskud eller naturmidler og vel og mærke ikke på konventionelle sovepiller. Disse skal immervæk kun indtages, hvis din læge har tilrådet det.

Endvidere kan det sagtens tænkes, at temperaturen i dit soveværelse er for varm. Det kan nemlig gøre en markant forskel, hvis temperaturen er en anelse køligere, end hvad mange vælger at gå efter.

Drop elektronikken og giv dit hoved ro

Slutteligt kan det ikke anbefales nok, at du dropper alt form for elektronik inden sengetid. Med andre ord skal du både slukke computeren, fjernsynet og din tablet. Mobilen kan du sagtens lade forblive tændt, men lad være med at lægge den på dit natbord. Dette er alt for fristende for langt de fleste, og det kommer desværre til at have mærkbare konsekvenser, hvis du bruger for meget tid på at stirre ind i skærmen.

Lyset fra de elektroniske skærme har ganske enkelt væsentlige effekter på menneskers evne til at finde ro, så det må og skal gøres. Dertil kommer man jo hurtigt til at blive optaget af alskens former for applikationer, e-mails fra kollegaer og beskeder fra vennerne.

Du kan således sagtens gøre en aktiv indsats for at bekæmpe søvnløsheden, hvis bare du er villig.

Kommentarer

Vær den første til at kommentere

Efterlad en besked

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*