Skrevet af on marts 29, 2018

Der er meget du ved, der er meget du kan læse dig frem til, men én ting kan du ikke vide og det er hvornår og hvordan du skal dø. Et dødsfald kan ske lige pludselig, når du mindst forventer det. Hvis du op til din død har været syg, så kan man sige at du har mere tid til at forberede dig. Du kan skrive dit testamente og være med til at bestemme, hvordan du skal sige farvel. Der er så mange måder at gøre det på. Der er den helt traditionelle måde, hvor du bliver begravet med kiste. Men så er der også mere moderne former for begravelser. For eksempel kan du vælge at blive brændt og sprede dit aske.

Der er intet der er rigtigt eller forkert til en begravelse. Skriv dit testamente i god tid eller fortæl dine nærmeste om dine ønsker og vær sikker på, at der bliver taget ordentlig afsked med dig. Det kan for dig være lige meget, men det kan betyde rigtig meget for dine nærmeste. Derfor er det en god idé at snakke om døden før dødsfaldet. Det kan være hårdt men det er bestemt ikke unødvendigt.

Panik! Hvad skal du gøre, når din nærmeste går bort?

Det lyder som et simpelt spørgsmål, men det er måske et af verdens sværeste spørgsmål. Du skal tænke på den bort gående og hvordan vedkommende ville have det. Hvordan skal kisten være, eller skal der være et minde for evigt – altså skal vedkommende brændes. Dødsfald er noget af det sværeste at håndtere for de nærmeste. Mennesket er et stærkt væsen, men når det kommer til at miste, så kan det gå rigtig meget ondt, at mennesket ikke ved hvordan og hvorledes tingene skal gøres. Det er klart, at det letteste er at spørge en bedemand. En professionel bedemand vil dele din sorg, samtidig forberede alt det der skal til. Alt det praktiske kan en bedemand hjælpe med. En bedemand kan også være rådgivende, hvis du er i tvivl om noget. Så kan du helt trygt spørge bedemanden og få noget rådgivning.

F.eks. skal det være urner eller kister, hvad kan anbefales i din situation – alt dette kan din lokalebedemand hjælpe med.

Der er mange ting, der er usikkert ved mennesket. Hvilke uddannelse vælger man, hvor høj bliver man, hvor mange børn får man og meget andet kan være svært at sige noget om. Det er ofte omgivelserne der former mennesket og dets værdier. Men én ting er sikkert, et hvert væsen der er levende skal dø. Derfor er der ingen grund til at pynte eller gemme sandheden væk. Døden er en sandhed, en virkelighed alle skal igennem. Ikke kun mennesker men alt levende. Selvom døden er en truende virkelighed, er der mange der frygter døden og ved ikke hvad der skal gøres, når man har mistet sin nærmeste. Din lokale bedemand kan hjælpe dig med at finde ud af, hvor du skal starte og hvordan hele begravelsesprocessen skal forløbe.

Kilde: http://www.tommydueholm.dk/

Skrevet i:Begravelse
Tags:

Kommentarer

Vær den første til at kommentere

Efterlad en besked

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*