Skrevet af on marts 12, 2018

CBD-olie er noget, som er ved at lave rimelig stor røre i medierne. Hvis man læser Politiken, BT, Berlingske, eller måske Information, så er det helt sikkert at man i de sidste par dage har lagt mærke til, at der er rigtig meget snak om dette stof, som kaldes CBD-olie. Det er noget, som har delte meninger med sig, men som lige nu er ved at komme i fremgang i form af forsøg med læger, som altså giver dette på recept. Men hvad er det egentlig, som hele sagen handler om – og hvor burde man stå i forhold til CBD-olie? Er dets kommende mulige legalisering en god ting, eller er det noget vi burde frygte og arbejde for, at undgå? I denne artikel vil vi give jer alle de relevante fakta så I selv kan beslutte jer.

CBD-olie, hvorfor snakker vi så meget om det?

CBD-olie står for cannabidiol olie. Og det er altså en smart videnskabelig måde at sige cannabisolie på. Denne CBD-olie er altså en form for olie, som man kan indtage. Men i modsætning til de ting, som cannabis normalt er associeret med, så er dette altså ikke noget, som man kommer til at blive påvirket af på samme måde. Endvidere er det ikke noget, som kun langhårede hippier mener, rent faktisk gør en forskel. Det er ikke sjældent at se stærkt venstreorienterede hippier sige, at cannabis skal være lovligt fordi det kan gøre en medicinsk forskel – til den grad, det på visse måder er ved at blive lidt af en stereotyp. Men noget som ikke blot er en stereotyp er rent faktisk effektiviteten af CBD-olie. Alle undersøgelser peger på, at CBD-olie rent faktisk kan have massivt store fordele for dem, som har brug for et lille kosttilskud.

Og det er således CBD-olie skal omtænkes. Det er ikke en form for ’olie til påvirkning eller noget i den stil. Det er simpelthen blot et helt normalt kosttilskud. Men hvordan kan det så være, at der er så meget debat om dets effektivitet og legalisering? Det er i bund og grund på grund af dets associationer. CBD-olie kommer nemlig, navnet tro, fra cannabisplanten. Dette medfører at mange antager, at det er noget som kan bruges til, at blive skæv. Meget ligesom, at cannabis for nogle patienter faktisk er en gyldig medicin. Men CBD-olie har ikke de samme effekter, derimod er det kun en olie som gør dig lidt sundere på forskellige måder. Det gør dig ikke ustoppelig, men det vil booste dit immunforsvar og virkelig gøre en forskel, hvis din krop allerede er i gang med at kæmpe mod en sygdom.

Hvor skal man stå i sagen om CBD-olie?

Der er altså mange delte meninger om CBD-olie, så hvor er det egentlig, man burde stille sig? I min holdning er det pure og simpelt i videnskaben. Og videnskaben har gang på gang vist, at CBD-olie altså på ingen måde er farlig for nogen som tager det (selv børn kan), og det kan hjælpe stort.

Skrevet i:sundhed
Tags:

Kommentarer

Vær den første til at kommentere

Efterlad en besked

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*