Skrevet af on august 13, 2020

Forskellige former for olier har længe været brugt i skønhedsindustrien både i ren form, men også som tilsætning til andre produkter. Jojobaolie, kokosolie, mandelolie og hybenolie for blot at nævne nogle få stykker. Alle de forskellige former for olie har forskellige virkeområder, men fælles for dem alle er, at de fugter, plejer og nærer både hud og hår. Hvis du ikke allerede har inkluderet olie i eksempelvis din hudplejerutine hver morgen og aften, så er der altså god grund til at gøre det. Olie kan nemlig gøre underværker for din hud, også hvis du døjer med meget fedtet hud. Ligeledes er olie fantastisk at bruge i håret, da det giver næring til håret og får det til at fremstå smukt, skindene og fuld af liv. Det er dog vigtigt at understrege, at det ikke gør sig gældende for æteriske olie, da de er alt for kraftige til både hud og hår.

De gyldne oliedråber

De seneste år er der især en olietype, der har vundet mange skønhedspassioneredes hjerter. Måske har du allerede gættet, at der her er tale om arganolie. Det er en olie, der udvindes af pressede frugtkerner fra de marokkanske argantræers frugter. Denne proces foregår ganske langsomt og ved lave temperaturer for at få det bedste resultat. Herefter gennemgår olien blandt andet en filtreringsproces, for at fjerne eventuelle urenheder eller rester fra kernerne. Filtreringsprocessen har også til formål at skabe et slutprodukt, der kan bruges til alle hud- og hårtyper. En ufiltreret råolie kan for mange have en lokalirriterende, hvilket især gør sig gældende blandt mennesker med sarte hudtyper. Derfor bør du altid vælge en filtreret arganolie, hvis du ønsker at prøve de gyldne dråber. Både den ufiltrerede og den filtrerede arganolie har en meget karakteristisk duft, der dog hurtigt forsvinder, når olien trænger ind i huden eller håret. Ved brug af arganolie i kosmetik vælger nogle firmaer at behandle arganolien kemisk, således at duften forsvinder. Derfor kan du få mange kosmetikprodukter, der indeholder plejende og nærende arganolie uden at det kan lugtes.

Dette skal du vælge

Listen over anvendelsesmuligheder for arganolie er ganske, ganske lang. Hvis der blot er tale om arganolie til hudpleje, så virker den både fugtgivende, sårhelende, foryngende, modvirkende for uren hud og meget mere. Der er altså tale om et fantastisk multifunktionelt produkt, som din hud og dit hår vil elske. Det er dog nyttigt at have nogle huskeregler liggende i baghovedet, når du skal ud og købe arganolie til dine skønhedsrutiner. Du kan købe shampoo, balsam, hudcreme, bodylotion og meget mere, hvor der på etiketten står, at produktet indeholder arganolie. I de fleste tilfælde er indholdet af arganolie så minimalt, at det ingen effekt har på hverken din hud eller dit hår, og derfor bør du læse indholdslisten grundigt igennem. Du bliver nemlig vildledt ganske let, hvis du ikke er opmærksom. Desuden bør du styre udenom den rå og ufiltrerede arganolie. Ligesom æteriske olier er ufiltreret arganolie meget kraftigt for huden, og nogle oplever hudirritationer ved brug af denne form for arganolie. Du får altså mest for dine penge ved at købe en ren og filtreret arganolie.

Kilde: http://shop.cosmos-co.eu/da/om-argan-olie-i-11

Læs flere interessante erhvervsnyheder

Skrevet i:sundhed
Tags:

Kommentarer

Vær den første til at kommentere

Efterlad en besked

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*